תכנון ובנייה

אלביאדר כמנוף לתמיכה במיזמי תכנון ובנייה

היישובים הערביים נבנו בשלבים, ביוזמות מקומיות המתאימות לצרכים ולמאפיינים דמוגרפיים ותרבותיים בכל שלב. התושבים סיגלו לעצמם אמצעי תכנון ובניה בסיסיים המתאימים לאופי הבניה הכפרית. הישובים התרחבו עם הזמן והאוכלוסייה שלה גדלה מבלי שיהיה מענה תכנוני מושכל, ומבלי לפתח את התשתיות החיוניות כנדרש. התוצאה הייתה הקמתן של שכונות לוואי חסרות תכנון הזקוקות להתחדשות, השקעות בתשתיות ושיפור כדי לצרפן אל המרקם התכנוני העירוני. ההתחדשות העירונית מיועדת להבטחת מענה תכנוני המאפשר חיים מודרניים ומספק את צורכי האוכלוסייה תוך שמירה על המורשת התכנונית והתרבותית. 

מיזם מודון "ערים"
מודון "ערים", הוא פרויקט שארגון אל-ביאדר לוקח בו חלק במסגרת משותפת של הרשות להתחדשות עירונית. תכניות ההתחדשות מבוצעות בהנחה כי לתושבים מלוא הזכות ליהנות מתנאי מגורים מיטביים בשכונה בה הם גרים, כך שהשכונה תאפשר חיים מרווחים ומיטביים בכל התחומים גם בעתיד.
התחדשות עירונית היא הזדמנות להפוך את הישוב או השכונה למקום טוב יותר לחיות בו. הדבר מתבצע בד"כ לאחר בחינת המצב הקיים ומיפוי הצרכים. תכנית זו כוללת בד"כ מגוון צעדים, לרבות "פינוי ובינוי", הקמת מבנים חדשים, תוספות בניה למבנים קיימים, שיפור חזיתות המבנים, הקמת חניונים ושטחים פתוחים, הקמת אזורי מסחר ושיפור התחבורה ויכולת המעבר והניידות של התושבים. התחדשות עירונית מבטיחה איכות חיים טובה יותר לתושבי השכונה, במיוחד לאור העובדה שתוכנית כזו עוסקת בין היתר בפיתוח היכולות הכלכליות של השכונה. לקראת ההתחדשות והכנת התכניות המפורטות מבצעים בחינה מפורטת של התנאים והנסיבות החברתיות, כלכליות ודמוגרפיות כדי לקבוע את אפיקי ההתחדשות המיטבית. במצב כזה, הן תושבי השכונה והן הרשות המקומית יהיו שותפים מלאים בתכנית ההתחדשות, מה עוד שתכנית כזו, אם תתבצע תשפיע באופן משמעותי על חיי התושבים והשכונה.


למידע נוסף ( מפורט) על המיזם - לחץ כאן


מיזם בוניאן
"בוניאן" הוא מיזם משותף בין ארגון אלביאדר לפיתוח כלכלי חברתי והרשות לפיתוח כלכלי חברתי במשרד לשוויון חברתי. העוסק בליווי וטיוב יישום החלטת הממשלה 550  - "תקאדום" בתחומי התכנון והדיור ביישובי התוכנית.

המיזם פועל בשלושה נושאי ליבה: פיתוח בקרקע פרטי, הסכמי גג ושיווקי יחידות דיור ביישובים הערביים, באמצעות פיתוח ובניית ידע חדשני מבוסס שטח, מיפוי וזיהוי חסמים, בניית יכולות בקרב רשויות מקומיות ואנשי מקצוע, וליווי רשויות מקומיות בתחומי המיזם.

במסגרת המיזם יבנו מפות ידע GIS, מחקר יישומי משווה, דוחות חסמים במטרה לקדם פתרונות רוחביים בנושאי המיזם, כמו כן המיזם יבצע הכשרות מבוססות שולחנות עבודה ויתן מעטפת ליווי לתוכניות ופרויקטים.

אנו מאמינים כי עבודה משותפת בין רשויות הממשלתיות, לשלטון המקומי הערבי יחד עם ארגוני חברה אזרחית ויזמים עסקיים יביא לשינוי ושיפור משמעותי בשדה התכנון והדיור בחברה הערבית ויחזק את האמון של התושבים והקהילה בתהליכי התכנון והצמיחה.


למצגות הכשרות הסכמי גג - לחץ כאן